Haber

Senegal’de şehirlerarası otobüslerin gece seferleri yasaklandı

Senegal’de 8 Ocak’ta meydana gelen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği otobüs kazasının ardından şehirlerin ortasında yolcu ve yük taşıyan otobüslerin gece sefer yapması yasaklandı.

Başbakan Amadou Ba, ülkede büyük tartışma yaratan kazanın ardından yol güvenliği için alınan yeni önlemleri düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Başbakan Ba, şehirlerin ortasında yolcu ve yük taşıyan otobüslerin 23.00 ile 05.00 saatleri arasında sefer yapmasının yasak olduğunu duyurdu.

Yeni tedbirler kapsamında ikinci el lastik ithalatının durdurulacağını belirten Ba, yük ve yolcu taşıyan şehir içi otobüslerde hız sabitleyici kullanımının zorunlu hale getirildiğini kaydetti.

Ba, şehir ortasında yolcu taşıyan otobüs şoförlerinde en az 25, şehir ortasında yük taşıyan şoförlerde ise en az 23 yaş şartı aranacağını vurguladı.

Yeni tedbirlerin 72 saat içinde uygulanacağının altını çizen Ba, kuralları ihlal edenlere taviz verilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Dakar’a 250 kilometre uzaklıktaki Kafrine kenti yakınlarında 8 Ocak’ta iki otobüsün çarpışması sonucu 39 kişi öldü, 95 kişi yaralandı.

Kaza haberinin ardından ülkede 9 Ocak’tan itibaren 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

17 milyon nüfusa sahip Senegal’de resmi rakamlara göre her yıl yaklaşık 700 kişi trafik kazalarında hayatını kaybediyor ve kazaların yüzde 90’ı insan hatasından kaynaklanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu