Ekonomi

Petrol ABD hisselerindeki artışla düştü

ABD ham petrolü Çarşamba günü yüzde 2 kaybettikten sonra varil başına 76 dolara düşerken, küresel gösterge Brent ise 81 dolara geriledi. altında süreci gördü. Güç Bilgi İdaresi verileri, Cushing, Oklahoma’daki genel merkez inşaatı da dahil olmak üzere petrol stoklarının Ağustos ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını doğruladı.

Ham petrol ticareti son haftalarda çelişkili sinyallerden etkilendi; Fiyatlar geçtiğimiz Çarşamba günü üç ayın en düşük seviyesine geriledi ve ardından ılımlı bir toparlanma gerçekleşti. Uluslararası Enerji Ajansı Salı günü yaptığı açıklamada üretim büyümesinin piyasaların bu çeyrekte beklendiği kadar sıkı olmayacağı anlamına geldiğini belirtirken, OPEC Pazartesi günü güçlü talep eğilimleri kaydetti. Yatırımcılar aynı zamanda Suudi Arabistan’ın arz kesintisini uzatmasını bekliyor.

Saxo Capital Markets piyasa stratejisti Charu Chanana, stok ve makro verilere atıfta bulunarak, odak noktasının daha zayıf bir görünüme döndüğünü söyledi. Kendisi, Suudi Arabistan’daki karartmayı uzatmanın bile spekülatörleri cezbetmeyebileceğini de sözlerine ekledi.

IEA bilgileri bazı belirsizlikleri ortaya çıkardı; ABD iz stoklarındaki düşüş, akaryakıt, dizel ve jet yakıtına olan talebin güçlendiğini ve bunun da ham tüketimi artıracağını gösteriyor. Ayrıca ima edilen yakıt tüketimi de beş yıllık ortalamanın altında kalsa da arttı.

camolukajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu