Haber

Akıllıca İngiltere’nin yeni İçişleri Bakanı oldu: Eski Başbakan Cameron da kabineye döndü

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, başkent Londra’daki Filistin karşıtı eylemlere yönelik eleştirilerinin ardından görevden alındı.

The Guardian gazetesinin haberine göre Başbakan Rishi Sunak, 11 Kasım Cumartesi günü başkent Londra’da Filistin’e destek ve Birinci Dünya Savaşı’nın sonunu anma gösterileri yapılırken yaşanan olaylar nedeniyle eleştirilen Braverman’ı görevden aldı. Savaş.

Gazeteye konuşan bir kaynak, “Rishi Sunak, Suella Braverman’dan hükümetten ayrılmasını istedi ve o da kabul etti” dedi. Sun gazetesinin siyasi editörü, Braverman’ın yerine Dışişleri Bakanı James Cleverly’nin getirileceğini yazdı. Ardından Başbakanlıktan yapılan açıklamada Akıllıca’nın İçişleri Bakanı olarak atandığı açıklandı.

DAVID CAMERON DIŞİŞLERİ BAKANI OLDU

David Cameron

İngiliz basınına göre Braverman’ın görevden alınması Sunak’ın yapacağı daha büyük kabine değişikliğinin bir parçası. Kabine değişikliği haberi İngiliz basınına yansırken, eski Başbakan David Cameron’un da Başbakanlık binasına girdiği görüldü. Telegraph, David Cameron’un dışişleri bakanı olarak kabineye döneceğini bildirdi. Başbakanlık, yeni dışişleri bakanı olarak David Cameron’un atandığını duyurdu.

Başkent Londra’da 11 Kasım Cumartesi günü düzenlenen protestolarda faşist protestocular polisle çatışırken, başta Londra Belediye Başkanı Sadık Khan ve İskoçya Başbakanı Huma Yousaf olmak üzere birçok siyasetçi gerginlikten Braverman’ı sorumlu tuttu.

Braverman, Times gazetesinde 9 Kasım Perşembe günü yayınlanan makalesinde, Filistin’e destek amaçlı gösterileri ‘nefret yürüyüşleri’ olarak nitelendirdi. Braverman, 11 Kasım’da başkent Londra’da yapılması planlanan Filistin’e takviye yürüyüşünün de engellenmesi çağrısında bulunarak, yürüyüşe izin veren polisi ‘çifte standart’la suçladı. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, “Üzerinde mutabık kalınan bir madde değil” denildi. Daha sonra Sunak’a Braverman’ın görevden alınması yönünde davetler yapıldı. (DIŞ HABER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu