Haber

Yerli Üreticiye Destek Çağrısıdır!

Hayata bağlanmanın en iyi yolu üretmektir. Yerlimiz üretirken bizim görevimiz onlara takviye sağlamak. Ülkemiz topraklarında üretilen eşsiz sebze ve meyve şenliğinin sofralarımızda yerini alması için her geçen gün takviyemizi artırmalıyız. Nesilden nesile beslenme sistemimizin değişimine bakacak olursak, yıllar geçtikçe doğal ve katkısız eserlere ulaşmak giderek zorlaşıyor. Yerli üreticilerimize verdiğimiz desteklerin yanı sıra ülkemizin milli gelirine de temel oluşturuyoruz; tarımın ve üretimin önemini gelecek nesillerimize aktarıyoruz.

Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras tarımdır.

Tarımın değerini anlayarak katkısız sofralar kurabilmemiz için tarımı ve yerli üreticiyi desteklememiz gerekiyor. Ülkemize takviye sağladıkça ithalat azalıyor ve dolaylı olarak milli gelire katkı sağlıyor.

“YERELDEN ALINALIM HİSSEDELİM” mottosu ile üreticilerimizden sipariş verdiğimiz eserlerle beslenmenin keyfine varalım. Faydalı olmanın keyfi ile ağzımızdaki lezzet şenliğine dahil olalım.

Biz tüketiciler nasıl ayağa kalkarız? Tekliflerimizi birlikte inceleyelim.

1. Yerli üreticimizden aldığımız her eser güzel ülkemizin hediyesidir. Bunun bilincinde olarak üreticilerimizle alışılagelmiş market alışverişi yerine yerel pazarlarımızda veya online siteler aracılığıyla buluşmayı tercih etmeliyiz.

2. Şehir hayatının çehresini yavaşlatmak istediğinizde size teklifim toprakla ilgilenin. Toprağın iyileştirici gücünden yararlanarak ve armağan ettiği hoş sebze ve meyveleri tüketerek hayata yenilenerek uyum sağlayabiliriz.

3. Köylerimize giderek oraları ziyaret etme ve onlardan alışveriş yaparak bütçelerine destek olma imkanı sağlıyoruz.

Sence ‘Locavore’a dönme zamanı gelmedi mi?

Bu kavram sadece yöreye ait yöresel besinlerle beslenmeyi tercih eden bireyler için çağrılan bir terimdir. Gıda taşımacılığı artık az gelişmişken, kentleşme bu kadar artmamışken herkes locavore idi. Günümüze baktığımızda her yer ithal ithal kokuyor… Nereden gelirsek gelelim kâr kârdır bakış açısıyla, yörede yetişen gıdaları yemek havasına, suyuna, toprağına ve nihayetinde ülkemize de katkı sağlıyor.

Yerinde güzel diyerek yerli üreticinin yanında yerimizi alalım, yerli üreticiden hem bireysel hem de ulusal desteklerimizi esirgemeyelim.

instagram

Facebook

Youtube

Bu makalede ortaya konulan fikir ve yaklaşımlar tamamen yazarlarının özgün fikirleri olup, Onedio’nun yayın politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

cavdarhisarhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu