Ekonomi

Yakılan SHIB miktarı 4 milyar doları aştı

Investing.com – SHIB fiyatındaki yukarı yönlü ivmenin ardından kripto paranın dolaşımdaki arzını azaltmak için yakılan varlıklar 4 milyar dolar gibi önemli boyutlara ulaştı.

Buna göre Shiba ağındaki en büyük kripto cüzdanı kimsenin ulaşamadığı yakın bir adres olarak kalıyor. Kripto para yakma işlemi, sınırsız arza sahip kripto varlıkların dolaşımdaki arzını kontrol etmek ve değerlerini korumak için hayati bir faaliyettir. Shiba topluluğu ise bu etkinliği uzun süredir başarıyla yürütüyor.

Shibburn sitesinde görüldüğü gibi, başlangıçtan beri yakılan SHIB ölçüsü 4,1 milyar dolar değerine ulaştı. Değerdeki bu artış, varlığın bu hafta fiyatından sıfır düşerek yeniden 0,00001$’a ulaşmasıyla geldi.

SHIB pazarındaki yukarı yönlü hareket, yakma faaliyetinden çok ekosistemin değerli gelişmelerin arifesinde olmasına bağlanabilir. Çünkü topluluğun uzun süredir beklediği katman-2 çözümü Shibarium’un önümüzdeki günlerde piyasaya çıkması bekleniyor. Bu beklenti, Ağustos ayına girerken SHIB fiyatının daha yüksek bir ivme ile yükselmesini sağladı.

SHIB, Ağustos ayında volatilitedeki artışla birlikte %25’lik bir fiyat artışı kaydetti. Daha geniş bir perspektiften bakıldığında, yıllık tabanın 11 Haziran’da görülen 0,000005 $ bölgesine düşmesinin ardından SHIB’in yükselişinin başladığı görülebilir. O zamandan beri SHIB değerini ikiye katladı.

Toplum Şibaryumbaşlatmaya odaklanmış

Şu anda, topluluk Shibarium ana ağının başlatılmasını beklerken, uzmanlar, katman-2 analizi verimli çalışırsa SHIB varlığına yeni bir boyut kazandırabileceğini düşünüyor. Çünkü ağın devreye alınması ve talep görmesi ile birlikte SHIB’in yakılmasına katkı sağlamakla birlikte kripto paraya olan talebin artması bekleniyor.

Analiz firması Santiment, SHIB’nin son performansını da inceledi ve kripto para biriminin haftalık bazda Bitcoin’den daha iyi performans gösterdiğini vurguladı. Blockchain verileri bunu teyit ederken, büyük yatırımcıların son günlerde 4 trilyonun üzerinde SHIB taşıdığı görüldü.

shiba inu şu anda 5,8 milyar doların üzerinde bir piyasa değerine sahip ve son 24 saatlik zaman diliminde %2,25 artışla 0,00001 dolardan işlem görüyor. Geçen hafta SHIB %16 fiyat artışı ile ilk 100 içinde en çok yükselen kripto para konumunda.

SHIB yatırımcısı şimdi israf etmeyi göze alamazdı

Yükseliş trendine rağmen IntoTheBlock bilgileri, SHIB sahiplerinin yalnızca %33’ünün kârlı bir konumda olduğunu ortaya koyuyor. Edinilen bilgiye göre yaklaşık 800 bin SHIB adresine karşılık gelen %62,5’lik kayıp devam ediyor.

SHIB, boğa döneminin yaşandığı 2021 yılında 0,00009 dolar sınırına kadar yükseldikten sonra rekor seviyeden %90’a yakın düşüşle devam ederken genel piyasa ile birlikte geriledi.

haber-murgul.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu