Ekonomi

Topraksız tarımın üretim üssü

SAKARYA (İGFA) –Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ulu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ile Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezi (UTÇEM) ve Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Ziyaretin ilk durağı olan UTÇEM alanını ziyaret eden Yavuz ve Büyük, 27 çeşitten 65 meyvenin yetiştiği alanı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Buradaki incelemelerin ardından Akyazı Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’ni ziyaret eden ikili, Türkiye’de bir ilk olan domates üretim merkezinde incelemelerde bulundu.

CAZİP ALANLAR EK FİYAT YARATIYOR

Ziyarette konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Sakarya’mız tarım alanında oldukça verimli bir bölge. Tabii ki bu verimliliği devreye sokmak ve bu alanda gerekli adımları atmak gerekiyor. Kıymetli Önderimiz Ekrem Ulu sorumluluk alarak şehrimiz için bu verimliliği harekete geçirdi. Son teknolojik sistemle kurulmuş iki dev tarım merkezini ziyaret ettik. Bu yerler boşken katma değeri çok yüksek bir alana dönüştürüldü. Bu vesileyle Önderimiz Ekrem Yüce’yi emeklerinden dolayı tebrik ediyor, şehrimize kazandırdığı bu değerli projeler için kendisine çok teşekkür ediyorum.”

27 ÇEŞİT 65 ÇEŞİT MEYVE

Genel Müdür Yardımcısı Yavuz’a ziyaretinden dolayı teşekkür eden Önder Ekrem Ulu, UTÇEM alanında yapılan çalışmaları şu şekilde paylaştı: “Büyükşehir Belediyesi olarak tarım projelerimizde teknolojinin tüm imkanlarını kullanmaya özen gösteriyoruz. Çok yönlü tarımsal kalkınma düşüncesiyle donatılmış meyve üretim, eğitim ve demonstrasyon alanımız olan Uygulamalı Tarım ve Çiftçi Eğitim Merkezimizde 4.0 vizyonuyla hareket ediyoruz.

27 çeşit 65 çeşit meyveyi toprakla buluşturduğumuz burada klasik tarım, endüstriyel üretim modelleri ve dünyanın en ileri tekniklerini uygulayarak interaktif bir çalışma yöntemi izliyoruz. Merkezimizin aynı zamanda eğitim veren bir alan olması da bu anlamda ilimiz çiftçisine değerli katkılar sağlamaktadır” dedi.

Topraksız tarımda örnek bir proje olan Sera Mükemmellik Merkezi’nde yıl boyu üretim gerçekleştirdiklerini belirten Önder Ekrem Şanlı, “İlimizin tarımsal itibarında marka haline gelen Sera Mükemmellik Merkezimiz 2018’de üretimimize devam ediyor. 53 bin metrekarelik bir alan. Üretimine göre tasarladık.

Yakın zamanda yeni hasat döneminin başlayacağı merkezimizde bugüne kadar toplamda 700 tonun üzerinde domates üretildi. Sakarya’yı tarım alanında marka haline getirmek ve bu alanda ülkemizin geleceğine katkı sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu