Haber

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonulu Dernek Başkanları ve Fikir Önderleriyle Biraraya Geldi

Özenç KILIÇ/ Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ümraniye Belediyesi Düğün Salonu’nda Kastamonulu Dernek Başkanları ve Fikir Önderleri ile bir araya geldi. Bakan Yumaklı, “28 Mayıs’ta o gidişatı gördük ve öyle bir virajı döndük ki, bugün ne gibi sıkıntılar yaşayacağımızı örneklerle gösterdik. 6’lı masalar, 7’li masalar, kapalı kapılar ardındaki müzakereler yerle bir oldu.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonulu Dernek Başkanları ve Fikir Önderleri ile Ümraniye Belediyesi Düğün Salonu’nda bir araya geldi. Programa Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanı sıra Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye Kastamonu Vatandaşları Dayanışma Derneği (KAS-DER) Lideri Yunus Kökten, parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ve Kastamonulu vatandaşlar katıldı. Programda belediye seçimlerine ilişkin konuşan Bakan Yumaklı, “Bu ülke insanı için canını feda edenlerle, çalışma saatlerini tatillerde ve pazarlıklarda geçirenleri birbirinden ayırmalı ve göstermeliyiz.” söz konusu. Konuşmasının ardından Bakan Yumaklı’ya Ferhat Kütüklü ve Kamil Tunoğlu’nun kaleme aldığı Osmanlı Arşiv Belgelerinde Kastamonu adlı kitap hediye edildi. Programın sonunda Bakan Yumaklı ve beraberindeki heyet toplu fotoğraf çektirdi. Programın ardından Bakan Yumaklı, Ümraniye Belediyesi’ni ziyaret etti.

SİZİNLE YENİDEN BURADA TANIŞMAK BENİM İÇİN GURUR DUYAR.

Bakan Yumaklı, “Böyle bir yerde sizlerle yeniden buluşmak gerçekten beni gururlandırıyor. Aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız da bu millete, bu milletin milletine hizmet için geldiğimiz anlayışını bu ülkeye kazandırmıştır. 24 yıldır hız kesmeden, kendisi gibilerle birlikte yol yürüdü.” “Bugün bu onur bana bahşedildi. Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesine bağlı Kerkli köyünde bir işçi çocuğu olarak bize bakanlık görevini emanet etti. Bize bu onuru verdi” dedi.

“BİZİ DİĞERLERİNDEN AYIRAN EN BÜYÜK FARK BU ÜLKEYE HİZMET İSTEĞİDİR”

Bakan Yumaklı, “Emin olun, bu ülkenin yönetimi bu unsurla ilgili zerre kadar hayal gücü olmayan, sadece çıkarlarını esas alan kişilerin ta kendisiydi ve kendi çıkarları olsa bile bunun ne olduğu belli değildi. kimin çıkarlarını savundular. Ama çok şükür bu ülke insanı bunları gördü ve 28 Mayıs’ta gördü.” Biz o gidişatı gördük ve öyle bir dönemece döndük ki, elhamdülillah 6’lı masalar, 7’li masalar, kapalı kapılar ardındaki müzakereler bugün ne gibi sorunlar yaşayacağımızı örneklerle gösterdi bize. Biliyor musun dostum, tek gereken bu mu? Hiçbir şey yapmadan hiçbir şey yapmamış gibi görünen “Bu yeterli mi? Yarı zamanlı, hatta yarı zamanlı bile çok fazla diye düşünüyorum. Bu ülkeye hizmet etmek varken başka işlerin peşinde koşmak. Konuşmamın başından beri söylediğim gibi, bu arzu Başkanından en uç noktasına kadar tüm sorumluların hissettiği bu ülkeye hizmet etmek bizi diğerlerinden farklı kılıyor.” “En büyük fark” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZ İLK GÜNDEN İTİBAREN BUNUN ÜSTESİNDEN GELECEĞİZ SÖYLEDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerle ilgili konuşan Bakan Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bölgeyi ziyaret edeceğini belirterek, “6 Şubat 2023’te bu ülke, tüm dünyada kabul edilen, yıkılırsa o ülkeyi çökertecek büyük bir felaketle karşılaştı. Her ülkenin başına gelebilir ama Sayın Cumhurbaşkanımız ilk günden itibaren biz bunu halledebiliriz dedi. Dün, bugün, yarın, Pazartesi, Salı hepsine tek tek gidip o insanların evlerini teslim edecek. Onlara bu ülke için, bu millet için tekrar ediyorum çünkü önceliğimizin ne olduğunu anlamak gerekiyor. “Kendini feda edenlerle, tatillerde ve pazarlıklarda mesai harcayanları birbirinden ayırmalı ve göstermeliyiz. .” söz konusu.

KOLAYCA ALINACAK BİR ŞEY DEĞİL

Belediye seçimlerine ilişkin konuşan Bakan Yumaklı, “Bu hafife alınacak bir şey değil. ‘Ya böyle olursa? Neden diyemiyoruz, Suriye’de de aynı şeyi söylüyorlardı, bugün de oradalar’ diyemeyiz. Irak’ta da aynı şeyi söylüyorlardı, kargaşa içindeler. İki kardeş “Ülke Rusya ve Ukrayna, Ukraynalılar da aynı şeyi söylüyorlardı, Rusya bize saldıracak mı diye merak ediyorlardı ama oldu. Bunların hiçbirini imkansız olarak görmeyelim. Bunlar da irade eksikliğinden, güç kaybından başlar.” dedi.

arifiye-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu