Haber

Nilüferli öğrenciler dolu dolu tatil yaşıyor

Nilüfer Belediyesi, öğrencilerin yarıyıl tatilini doğru değerlendirmeleri için çeşitli atölye çalışmaları düzenliyor. İlgi duydukları alanda atölyelere katılan öğrenciler yeni deneyimler kazanmanın heyecanını yaşıyor.

Nilüfer Belediyesi, yarıyıl tatilinde öğrencilere yönelik iki hafta boyunca birçok etkinlik düzenleyerek öğrencilerin hem öğrenerek hem de eğlenerek vakit geçirmelerine olanak sağlıyor. Geçtiğimiz hafta Konak Kültür Merkezi Uzay Parkı’nda Ferdinand ve Kaçan Kuzular filminin gösterimiyle başlayan tatil etkinlikleri, okullar açılana kadar devam edecek.

Balat Meteor Kültür Evi’nde ‘Manzara Arkası’ stant atölyesi ile başlayan atölye çalışmaları her gün farklı bir konu ile devam ediyor. Çoğu atölye

Pancar Deposunda düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında Pancar Deposu’nda 7-12 yaş arası çocuklara yönelik Halk Oyunları ve Ritim atölyeleri düzenlendi. Atölye çalışmalarına katılan öğrenciler okul döneminin yorgunluğunu müzik ve dansla attılar. Yüzüncü Yıl Eğitim ve Sanat Merkezi’nde 7-12 yaş arası öğrencilere yönelik Seramik Atölyesi düzenlendi. Eğitmen eşliğinde çalışan çocuklar yeni deneyimler kazandı.

Tatil boyunca Pancar Deposu’nda 9-12 yaş arası çocuklara yönelik Drama Atölyesi, Yapı Yaratıcılığı – Tahta Blok Atölyesi, Ritmik Atölyeleri: Orff Beden Perküsyonu, Çocuk Matbaası – Yaratıcı Baskı Fotoğraf Teknikleri, Geometrik Tuhaflıklar ve Kurabiye Atölyeleri düzenlenecek.

28 Ocak Pazar günü Balat Meteor Kültür Merkezi’nde 7-11 yaş arası öğrencilere yönelik Yüzey Tasarımı Atölyesi düzenlenecek.

26 Ocak ve 2 Şubat tarihlerinde 6-10 yaş arası çocuklar aileleriyle birlikte “Müzede Rehberim” etkinliğine katılabilecekler. Nilüfer Belediyesi Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol Müzik Aletleri Müzesi’ni müze uzmanı eşliğinde keşfedecek olan çocuklar, müze rehberliği deneyimini de küçük yaşta yaşayacak.

Nilüfer Belediyesi bünyesindeki Nilüfer Kodlama ve Yaratıcılık Atölyeleri de tatil boyunca çocuklara yönelik eğitimler düzenliyor. Tatil dönemiyle birlikte başlayan eğitimler, 7-13 yaş arası öğrencilere yönelik hafta içi her gün 14.00-16.30 saatleri arasında yapılıyor. Temel Kodlama ve Beceri Atölyelerinde eğitimler 2 Şubat’a kadar devam edecek. Ücretsiz Pancar Deposu Kodlama ve Beceri Atölyesi’ne katılanlara kurs sonunda dokümanlar verilecek.

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü, yarıyıl tatilinde de birçok etkinlik düzenliyor. “Oyunlarla Masallara Yolculuk” toplantısıyla başlayan etkinlikler, 30 Ocak – 1 Şubat tarihleri ​​arasında Üçevler Kütüphanesi’nde Çocuklarla Geri Dönüşüm etkinliğiyle devam edecek. Ayrıca 30 Ocak-1 Şubat tarihleri ​​arasında Misi Çocuk Kütüphanesi’nde Çocuklar için Eleştirel Düşünme atölyeleri düzenlenecek. 31 Ocak Çarşamba ve 2 Şubat Cuma günü Nâzım Hikmet Kültür Evi’nde Şiir Panoraması atölyeleri gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında harflerin, sembollerin ve fotoğrafların mantıklı kelimeleri temsil ettiği yaratıcı zeka oyunu resfebe atölyesi düzenlenecek. Gezici Kütüphane programına dahil mahallelerde yaşayan 6-12 yaş arası çocuklarla gerçekleştirildi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

odunpazarihaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu