Haber

Mersin’de alevi vatandaşların evleri işaretlendi, Valilik’ten jet açıklama geldi

Mezitli ilçesinde Alevilerin yaşadığı meskenlerin kapısının sprey boyayla işaretlenmesiyle ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, 2 kişinin ikametlerinin kapısına sprey boyayla çarpı işareti çizilmesine ait tıpkı sitede oturan M.K’nin gözaltına alındığı hatırlatıldı.

“HUSUMET NEDENİYLE İŞARETLEMİŞ”

Şüphelinin emniyetteki sözünde kabahatini itiraf ettiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: “Savcılık talimatıyla gözlem altına alınan şüpheli, emniyetteki ifadesinde bahse konu işaretlemeleri kendisinin gerçekleştirdiğini, konunun herhangi bir ideolojik boyutu olmadığını, komşularıyla yaşadığı husumet nedeniyle böyle bir işaretleme yaptığını itiraf etmiştir.

“BAŞKA KOMŞUSUNA DA İŞARET BIRAKMIŞ”

Alınan söz ve emniyet gruplarınca yapılan çalışmalar sonucunda tıpkı sitede ikamet eden komşular ortasında uyuşmazlıkların bulunduğu, bu durumun uzun müddettir devam ettiği, site içerisindeki araç parkı konusunda çıkan uyuşmazlık sonucunda birbirlerinden daha evvelki tarihlerde şikayetçi oldukları, hususun mahkemeye taşındığı tespit edilmiştir. Kuşkulu şahsın, araç parkından ötürü birbirlerinden şikayetçi oldukları, komşusunun apartman dairesi kapı girişine 2 çarpı işaretini, bahse şahit olan bir diğer komşusunun kapı girişine ise tek çarpı işaretini sprey boyayla çizdiği tespit edilmiştir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu