Haber

İstanbul’da deprem gerçeğini unutmayanlar var! 5 bin kişinin yaşadığı sitelerde dönüşüm başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ‘Yarım Biz’ kampanyası İstanbul’un yanı sıra Tuzla’da da yoğun ilgi görüyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın 2009 yılından bu yana ilçedeki binaları ömrünü tamamlamış sitelerin yöneticileriyle kentsel dönüşüm konusunda birebir görüşmeleri, 11 ili etkileyen depremlerin ardından hız kazandı.

BİRE BİR GÖRÜŞME YAPILIR

Asrın Afeti ve ‘Yarım Biz’ kampanyasının ardından Başkan Yazıcı, yaptığı görüşmeler sonucunda 20 sitenin daha dönüşümü için rezerv alan, imar planı ve proje güçlendirmelerini verdi. Toplam 5 bin vatandaşın yaşadığı sitelerdeki binaların kısa sürede yıkılarak yeni binalar yapılması hedefleniyor. Ayrıca 1999 Gölcük Depremi’nden sonra orta derecede hasarlı ve deprem riski taşıyan binaların yıkımları devam etmektedir.

“DEPREM GERÇEĞİNİ HİÇ UNUTMUYORUZ”

Tuzla’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla’da deprem gerçeğini hiçbir zaman unutmadık. 10 yılı aşkın süredir deprem dönüşümü konusunda hep çalışıyoruz. Yeni kanunlarla birlikte. Cumhurbaşkanımızın Van Depremi sonrası çıkardığı kanunların da verdiği avantajla başlattığımız ‘Önce Evim İlk İş Yerim’ projesi ve ‘Yarımımız’ kampanyası ile bir anda ivme kazandı. Kahramanmaraş ve Hatay’da yaşanan depremlerin ardından deprem gerçeğini göz önünde bulundurarak Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın çalışmaları ile Tuzla’da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verdik.Özellikle 100’den fazla dönüşüm kararı alındı. Tuzla’mızda 20 adet site incelenip, değerlendirilerek ve ilgili imar planlarının yapılarak en kısa sürede dönüştürülebilmesi için ışık hızıyla.Şu anda Tuzla’da yaklaşık 10 bin bağımsız bölümü ilgilendiren dönüşüm çalışmalarımızı başlattık. , sitelerimizle görüşerek ve detayları anlatarak. Cumhurbaşkanımız Sayın Bakanımız Murat Kurum’a ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

VATANDAŞ MEMNUN

Kentsel dönüşüm için gelen vatandaşların görüşmeden mutlu bir şekilde ayrıldığını belirten Başkan Yazıcı, “20-30 yıl önce özellikle deprem sonrası yapılan evlerde insanlar korku içinde yaşıyor. Kuzey Anadolu Fayı’na yakın bir kasabada yaşamak. Bakırköy ve Tuzla gibi hatlar ve bundan dolayı gerginlik yaşıyorlar. Kentsel dönüşüm haberini duyanlar, planlarına başlanmadığını, planlarının onaylandığını görünce çok seviniyor. Haydi başlayalım, kazma vurabiliyor olmak insanı çok mutlu ediyor.”

haber-eynesil.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu