Haber

İngiltere AB programlarına yeniden katılmaya karar verdi

AB KomisyonuVe ingiltereOrtak yazılı açıklamada, tartışma işlemSonuç olarak Birleşik Krallık söz konusu iki programı benimsemiştir. tekrar katılAnlaşmaya varıldığı belirtildi.

Yani hepsi İngiltere’de araştırmacıve kuruluşlar, AB 95,5 milyon euroHorizon Europe, bütçeli en büyük Ar-Ge programı ABüye ülkelerindekilerle eşit şartlarda katılabileceklerdir.

AB ve Birleşik Krallık’ın araştırma ve yenilik alanındaki bağlantılarını derinleştirmesine ve araştırma topluluklarını bir araya getirmesine olanak tanıyacak.

İngiltere, Kopernik’in ülkesi izleme, deniz ortamı, atmosferVe iklim değişiminizlemeye yönelik tematik hizmetler gibi tüm ürün ve fırsatlara erişebilecek.

Öte yandan Kopernik’in tüm ürünVe Hizmetler İngilteretopraklarını kapsayacak şekilde genişletilecektir.

İsteğe bağlı hizmetler için Birleşik Krallık, Copernicus acil durum yönetimi hizmetine yetkili kullanıcı olarak erişebilecek. GüvenlikBu alanda AB ile İngiltere arasında ilgili alanlarda varılan anlaşmadır. işbirliğineBuna bağlı olacaktır.

Birleşik Krallık şirketleri ve araştırma enstitüleri, Copernicus kapsamında uygulanan sözleşmeler için teklif verebilecek. AB Uzay Programı Yönetmeliği’Güvenlik nedeniyle hassas alımlarakatılım kısıtlıyorBelirli durumlar dışında, AB üye ülkelerindeki şirketlerle aynı kurallara uyacaktır.

İngiltere’nin söz konusu iki programa katılımı AB üye ülkeleri tarafından onaylandı. onayıo zaman mümkün olacak.

habergoynucek.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu