Haber

İller Bankası’ndan yerel yönetimlere 27 milyar lira destek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı İller Bankası’nın yerel yönetimlere sağladığı destek rakamları açıklandı.

Bakanlığın verdiği bilgiye göre İLBANK; İçme suyu, kanalizasyon, katı atık ve arıtma faaliyetlerini kapsayan altyapı yatırımları için sunduğu kredilerin yanı sıra, Bakanlık hibeleri ve uluslararası kaynaklardan sağladığı fonlarla birlikte yerel yönetimlere toplam 16 milyar 279 milyar TL finansman aktardı. İLBANK, yol, kaldırım ve kavşak çalışmalarına 4.892 milyar; park, meydan, sosyal tesis, bina, kentsel dönüşüm ve çevre düzenleme işleri dahil üstyapı işlerine 3.058 milyar; İnşaat makineleri, aletleri, ekipmanları ve malzemelerinin alımı için 1.591 milyar; Yenilenebilir enerjide 259 milyon; Yerel yönetimlere 1.128 milyar TL’si nakdi kredi desteği olmak üzere toplam 27 milyar TL’yi aşan finansman desteği sağladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir yandan güvenli ve çevreci binalar inşa ederken bir yandan da İLBANK’ın desteğiyle şehirlerin altyapısını yenileyip güçlendirdiklerini belirtti. Bakan Özhaseki, “Geleneksel içme suyu ve kanalizasyon gibi altyapı yatırımlarıyla sınırlı kalmıyoruz, aynı zamanda yeni nesil iklim değişikliğiyle mücadele ve çevre projelerini de hayata geçiriyoruz. Özellikle afetlerde zarar gören altyapı sistemlerinin yenilenmesi için büyük çaba harcıyoruz” dedi. mümkün olur olmaz.”

oltu-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu