Haber

Enkazdan kurtarılan 20 günlük torun, hayatını kaybeden oğlu ve ailesinin hatırasını bekliyor

KAHRAMANMARAŞ’ta meydana gelen depremde yıkılan Ebrar Sitesi’nde Hacı Mehmet (32) ve Hatice Çomruk (27) ile 2 çocuğu hayatını kaybederken, 20 günlük bebekleri sağ olarak çıkarıldı. Enkazın önünde oğlu, gelini ve 2 torununun hatıralarının çıkarılmasını bekleyen Nuriye Çomruk (66), “Enkazları elleriyle karıştırıp 20 günümü çıkardılar. -yaşlı torun.Oğlum,gelinim ve 2 torunumu kaybettim.Buraya hatıra bulmaya geldim ama bir şey bulamadım.Nasılsa bekleyeceğim.” .

6 saat 04.17’de meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde nakliyeci olan Mehmet Çomruk ve eşi Hatice Çomruk (27) ile çocukları İhsan Mert (6), Yakup (3) ve 20 günlük Mehmet Alper Çomruk. Şubat ayında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde, Şazibey, Onikisubat ilçesinde doğdu. İlçeye bağlı Ebrar Sitesi’nde yıkılan 7 katlı binanın enkazı altında kaldı. Çomruk çifti ile çocukları İhsan Mert ve Yakup Çomruk hayatını kaybederken, bebekleri Mehmet Alper sağ olarak kurtarıldı. Sağlık durumu iyi olan bebeğe Mehmet Çomruk’un ailesi bakıyor.

Oğlu, gelini ve 2 torununu kaybeden Nuriye Çomruk, yıkılan binanın önünde oğlunun anılarını bekliyor. Nuriye Çomruk, “Deprem olunca köyden buraya geldik. Enkazın önünde iki araba vardı. Araçlar yüzünden kuzumuzu göremedik. Enkazını kazarken gelinimin elini görmüşler. .Diğer gelinim de çocuğun battaniyesini gördü.20 günlük torunumu enkazı elleriyle karıştırarak çıkardılar.Gardırop gelinimin üzerine düştü.Biz sıkıntı yaşadık.Enkazdan aracı çektiler.Çıktığımızda Araçta oğlumu iki çocuğunun üzerinde bulduk. Nasıl dayanayım dayanamıyorum” dedi. Kaybettim. Biri 3, diğeri 6 yaşındaydı. Ciğerim yanıyor. Ciğerimden ciğer, kuzumdan kuzu. Nasıl yanmayayım? Hatıralarını bekliyoruz. Kırmızı ve sarı bir ceketi vardı. Kamyonunun 2 anahtarı ve evinde 50 altın vardı. Kiralık bir dairede yaşıyordu. dayanamıyorum oğlum Bu çok kötü. Onlardan geriye 20 günlük bebeklerimiz kaldı. Sab Oh, onunla akşam konuşuyorum. Çok dağınık. yandım Torunlarım oğlumun kollarında öldü. Onlara sarılmaya çalışırken üzerine moloz düştü. Gelinim de farklı bir odada öldü. Buraya bir hatıra bulmaya geldim ama hiçbir şey bulamadım. beklemeye devam ediyorum. Tekrar bekleyeceğim.”

“Gece yatıyordum. Evim müstakildi. Sarsıntı olunca camlar açıldı ve kapılar birbirine çarptı. Hemen çocuklarıma koştum. Çocuklarımın kapısının arkasına bir şey düştü. Kapıyı açmaya çalıştık. Çocukları kurtarıp aşağı indik.Kendimi kurtardıktan sonra tekrar eve gittim abimi telefonla aramak için.Sarsıldık.Sürekli abimi ve eşini aramama rağmen ulaşamadım acaba.’ yaşıyorsa?’ Bekledim telefona cevap vermiyordu.Komşulardan biri abimin evinin nerede olduğunu söyledi ve ‘yıkılmış’ dedi.O an içime bir ateş düştü.Buraya geldiğimde gördüm ki kardeşimin binası yıkıldı.Enkaz altında kardeşimi ararken bebeğin battaniyesini bulduk.Sonra beşiğini gördük.Hep beraberiz.20 günlük bebeği yeri kazarak kurtardık. Bebek şimdi yaşıyor. Ağabeyim, eşi ve 2 yeğenimizi kaybettik. Çok acı verici. Psikolojimiz bozuk, çok kötüyüz. Hatıralarını bekliyoruz. Battaniyelerini, yorganlarını ve çarşaflarını bulduk. Kendimizi onlarla teselli ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu