Haber

EN BÜYÜK YALAN: SİZE OĞLUNUN ÖLÜM OLDUĞUNU SÖYLEDİKLERİMİZ HAYATI TUTMAK İÇİN

ZELZELEDE Antakya’daki evinde eşi ve iki oğluyla birlikte enkaz altında kalan Hülya Kılin (45) 5. günde ağır yaralanarak kurtarıldı. Ablasını enkazdan çıkaran Hasan Varlıklı, “Çıkardığımızda bilinci yerindeydi. Bana ‘Oğlum ve eşimin öldüğünü gördüğüm için siz gelince cevap vermek istemedim’ dedi. Duyduğum halde beni aradı. Ben de o enkazın altında ölmek istedim.’

Depremde Hatay Antakya’daki evi yıkılan Hülya Kılın, polis memuru olan eşi Metin Kılin ile oğulları Buğra (20) ve Mustafa Kılın (9) ile birlikte enkaz altında kaldı. Hülya Kılın depremin 5. gününde enkazdan ağır yaralı olarak kurtarılırken, eşi ve iki oğlu hayatını kaybetti. Ağabeyi Hasan Varlıklı, eşi ve oğlunun öldüğünü gördüğü için ablasının enkazdan çıkmak istemediğini belirterek, “Eşinin ve küçük oğlunun ölümünü zor da olsa kabullendi. Büyük oğlunun hastanede olduğu yalanını söyledik.Yaşasın diye, tedaviye cevap versin diye.Büyük oğlunun zaten hayatta olduğunu söyledi.Bunu duyunca tedaviye yanıt vermeye başladı. dedi.

“EKİPMAN NEDENİYLE SUSTURAMIYORUZ, SESLERİ YAVAŞ ÇIKIYOR”

Hasan Güçlü (43), ablasının yaşadığı binanın tamamen yıkıldığını, ekipman olmadığı için hızlı müdahale edemediklerini söyledi. Güçlü, “Dünyada yaşarken cehennemi gördük. Çaresizliği, zaman kavramının ne kadar önemli olduğunu gördük, saniyelerle yarıştık. Çok uğraştık. O çaresizlik çok kötü. Bir insanın ölümüne tanık olmak bizi derinden üzdü.” sesi boğuk çıkan kişi. Abimi bir saatte enkazın altından çıkardım” dedi.

‘SENİ DUYMUŞ BİLE ARAMAK İSTEMİYORUM’ ‘Ölmek istedim. Dördüncü günden sonra büyük oğlumun sesini duyunca yaşamak istedim. yık ve onunla bir hayat kur. Sonra tüm gücümle mücadele ettim. Oğlunun da öldüğünü söyleyemedik.”

“Büyük oğlu yaşıyor, hayata tutunsun diye söyledik.” Ablasının yoğun bakımda olduğunu belirten Varlıklı, “Yeğenim öldü diyemeyiz. Ona nasıl söyleyeceğiz? ‘Artık onunla bir hayata başlayacağım’ diyor bize. eşi ve küçük oğlunun sıkıntılı da olsa ölümü.İçine düştüğü saçmalıkları anlattık.Yaşasın diye, tedaviye cevap versin diye.Büyük oğlunun hayatta olduğunu duyunca Zati, yola koyuldu. Tedaviye cevap ver. Artık bir şey söyleyemem, bilincim yerinde değil. Şimdi bile güya hala enkazda çalışıyorum. Kaç gün geçti ama “Hala daha fazla insanı kurtarabilirdim diye düşünüyorum” sahip olduğum her türlü ekipman. İnşallah Allah kardeşime de o sabrı verir. Bu kritik dönemi atlatırsa, en büyük oğlunun öldüğünü psikolog eşliğinde söyleyeceğiz” dedi.

“17 AĞUSTOS 1999’DA EVLENDİK” Zengin ablasının 17 Ağustos 1999’da Gölcük depremi olduğu gün Mardin’de nikah masasına oturduğunu belirterek, “Büyük bir deprem olduğu gün evlendiler. Allah onlara birlikte bir ömür verdi. Biri 20, biri 9 yaşında iki meyveleri vardı, “Şimdi bu depremde ayrıldılar. İnşallah birliktelikleri cennette devam eder” dedi.

İmaj dökümü—————————-Aile fotoğrafı-Hasan Güçlü röportajı -Yıkılan evden detay-Fotoğraflar

– Onlar evlihaber-kure.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu