Haber

Emre Belözoğlu yönetimindeki MKE Ankaragücü, son 12 karşılaşmada sadece 1 yenilgi aldı.

Trendyol Süper Lig ekibi MKE Ankaragücü, teknik direktör Emre Belözoğlu yönetiminde çıktığı son 12 resmi maçta sadece 1 yenilgi aldı.

Sarı-lacivertli ekip, ligin son 22. hafta maçında VavaCars Fatih Karagümrük’ü 2-0 mağlup ederken Emre Belözoğlu’nun takıma dokunuşu net bir şekilde dikkat çekiyor.

Sezona Tolunay Kafkas’la başlayan ve 7 haftada 6 puan almayı başaran MKE Ankaragücü, özellikle son haftalarda Belözoğlu ile sıkıntı yaşayan bir takım haline geldi. Başkent temsilcisi son 4 haftadaki başarılarıyla puanını 28 puana çıkararak 9. sıraya yükseldi.

Son 12 resmi maçın 11’ini kaybetmedi

MKE Ankaragücü, Emre Belözoğlu yönetiminde oynadığı son 12 resmi maçın 11’ini kaybetmedi.

MKE Ankaragücü, Emre Belözoğlu’nun cezalısı nedeniyle sahada olmadığı karşılaşmada Bitexen Antalyaspor’a 4-0 mağlup olurken, ardından ligde 10, Ziraat Türkiye Kupası’nda ise 2 maç oynadı.

Sarı-lacivertli ekip, kupada alt lig ekibi Malatya Arguvanspor’u (2-0) ve Süper Lig temsilcisi Çaykur Rizespor’u (3-1) eleyerek son 16 turuna yükseldi.

Emre Belözoğlu’nun ligde oynadığı son 10 karşılaşmada 3 galibiyet ve 6 beraberlik elde eden ekip, sadece Trabzonspor’a 1-0 mağlup oldu.

Sarı-lacivertli takım, Belözoğlu’nun teknik direktörlük yaptığı dönemde 18 resmi maça çıktı ve bu maçların 15’inde mağlup olmadı.

Kalesini daha iyi savunuyor

Süper Lig’de sezonun ilk 7 maçında gol atamayan başkent ekibi, Emre Belözoğlu yönetiminde savunmada iyi bir performans sergiliyor.

Sarı-lacivertli ekip, sezonun ilk 7 maçında 10 gol yedi ve maç başına ortalama 1,4 gol yedi. Başşehir ekibi, sonraki 18 resmi karşılaşmada 6 kez filelerini kapatırken, toplamda 18 gol yedi ve maç başına 1 gol yedi.

Zamanı az kalan ve verim alan oyunculara forma verdi

Emre Belözoğlu, sezon başında forma şansı az olan ve takıma katkı sağlayamayan isimlerin avantajlarını da artırdı. Bu isimlerin başında orta saha oyuncuları Ali Kaan Güneren ve Pedrinho geliyor.

Emre Belözoğlu’ndan önce 7 maçta sadece 1 kez ilk 11’de forma giyen ve toplam 97 dakika forma şansı bulan 23 yaşındaki Ali Kaan, takımın son 12 karşılaşmadaki performansında başrol oynadı.

Farklı Antalyaspor mağlubiyetinin ardından Emre Belözoğlu’nun değişmez isimlerinden biri olan Ali Kaan, ligde her maça ilk 11’de başlayan, Çaykur Rizespor’u kupadan eledikleri karşılaşmada fileleri havalandırarak takımın galibiyetinde önemli pay sahibi oldu. ve ligdeki son VavaCars Fatih Karagümrük maçında.

Portekizli futbolcu Pedrinho’nun Belözoğlu öncesinde ilk 11’de şansı yoktu. Genç teknik adam göreve geldikten sonra 11’in değişmez ismi haline gelen Pedrinho, 3 gol ve 2 gol paslarıyla kadronun öne çıkan isimlerinden biri olmayı başardı.

Tolunay Kafkas döneminde sadece 2 dakika süre alan forvet Federico Macheda, Emre Belözoğlu döneminde Ali Sowe’un alternatifi oldu.

Sowe’un bulunmadığı karşılaşmalarda çoğunlukla Macheda’yı kullanan Belözoğlu, 32 yaşındaki oyuncudan verim aldı. Ligde ve kupada 6 karşılaşmada ilk 11’de forma giyen Macheda, VavaCars Fatih Karagümrük maçında 3 gol atarken, rakip filelere gol atarak galibiyete katkı sağladı.

golpazari-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu