İş

Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuştu: “Sürdürülebilirlik en önemli konumuz olmalı”

İş ve ekonomi dünyasını buluşturan Uludağ Ekonomi Zirvesi 27-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşti. Zirveye katılan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı, “İş dünyası olarak artık toplum yararına hareket etmenin zamanı geldi. Bunun içinde sürdürülebilirlik en önemli konumuz olmalıdır. Bu da ancak yeni bir liderlik anlayışıyla olabilir” dedi.

Capital, Economist ve Start Up tarafından 2012 yılından bu yana düzenlenen Türkiye’nin en değerli iş ve ekonomi buluşması Uludağ İktisat Tepesi, bu yıl Sapanca’daki NG Enjoy Hotel’de gerçekleştirildi. Hızla değişen dünya ve Türkiye gündemine ilişkin iş ve kanaat önderlerini bir araya getiren Tepe, “Yeni nesiller için yarını şekillendirecek politikalar ve iş stratejileri” temasıyla gerçekleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati’nin konuşmasının ardından başlayan panellerde iş, ekonomi ve siyaset dünyasının önde gelen isimleri Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle konuşmalarını yaptılar.

“yüz. 2018’de Türk İş Dünyasının Gelecek Modeli: Amaç Odaklı Liderlik ve Strateji” oturumunda, Cumhuriyetin ikinci yüzyılında iş dünyasının stratejileri ve Türkiye’nin genç nüfusuyla bir fırsatlar merkezine dönüşmesi ele alındı. Moderatörlüğünü Deloitte Türkiye CEO’su Başak Vardar’ın yaptığı oturuma, Temel Holding Yürütme Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Yıldız Holding Yürütme Kurulu Başkanı Ali Ülker ve Doğan Holding Yürütme Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı katıldı.

“Sürdürülebilirlik birinci önceliğimiz olmalı”

Zirve kapsamında “100. 2018 yılında “Türk İş Dünyası İçin Gelecek Modeli: Amaç Odaklı Liderlik ve Strateji” konulu oturuma panelist olarak katılan Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begüm Doğan Faralyalı, sürdürülebilirliğin en önemli unsur olması gerektiğini belirtti. yeni bir liderlik anlayışı ile değerli bir sorun olduğunu belirterek, “İş dünyası olarak bütünün iyiliği ile hareket ediyoruz. Bunu yapmaya başlamanın tam zamanı. Bunun içinde sürdürülebilirlik en kıymetli meselemiz olmalıdır. Bu da ancak yeni bir liderlik anlayışıyla olabilir. İçten dışa liderlik eden, farkındalığı yüksek, kişisel dönüşümlerini tamamlamış, kendini ve değerlerini bilen ve bunlarla uyum içinde yaşayan, kaygıyla değil sevgiyle liderlik eden, sadece çok bilgili değil aynı zamanda bilge, kalbi ve aklıyla daha çok işbirliği yapan, kulaklarıyla dinleyen liderlere ve daha çok kadın lidere ihtiyacımız var.”

“Geleceğin işine odaklandık”

Doğan Holding’in düzeltici ve onarıcı bir şirket olma yolunda çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Faralyalı, “Sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda portföyümüzü dönüştürüyoruz. Karbon salınımı çok olan veya dönüştürülmesi daha zor olan alanlardan çıkmaya karar veriyoruz. Örneğin 2022 yılında Çelik Halat şirketimizi sattık. Bu hafta Aytemiz şirketimizin satışını tamamladık. Yeni yatırım fırsatlarını her zaman sürdürülebilirlik perspektifinden inceliyoruz. Geleceğin mesleklerine odaklandık. Galata Wind ile Türkiye’nin ilk yeşil halka arzını gerçekleştirdik. Yenilenebilir enerji yatırımlarımızı artırıyoruz. Ar-Ge, tasarım ve üretimde Türkiye’nin lider teknoloji şirketlerinden biri olan KAREL’e yatırım yaptık. Sürdürülebilir mobilite yatırımlarımıza Doğan Trend Otomotiv ile devam ediyoruz. Dünyayı kirletmeyen, fayda sağlayan, sorun yaratmaktansa çözen, fırsat yaratan, güzellikten yana, yetkinlik içeren, iyileştirici ve düzeltici iyi bir şirket olmak için çalışıyoruz. Türkiye’de hissedar yönetim kurulu üyelerinin tamamının kadın olduğu tek şirket olduğumuzu düşünüyorum. Bu anlamda sorumlu iş dünyasının örnek bir şirketini yaratmak için var gücümüzle çalışıyoruz.”

Doğan Holding ‘yeni nesil’ seslerini iş dünyasına duyurdu

Panellerin ortasında ise gençlere iş dünyasında seslerini duyurma fırsatı verildi. Panelin ortasında öğrenci, çalışma hayatına atılmış ve STK temsilcisi 13 gencin görüntüleri gün boyu yayınlandı. Böylece gençler görüş, talep ve değerlendirmelerini kanaat önderleri ve iş dünyasının liderleriyle paylaşma şansı buldu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

karamanlihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu