Haber

Diyarbakır’da Öcalan Yürüyüşüne Polis Müdahalesi

DİYARBAKIR’da bir araya gelerek terör lideri Abdullah Öcalan için yürümek isteyen, aralarında HEDEP Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekillerinin de bulunduğu grubun yürüyüşüne polis müdahale etti. Müdahale sırasında 51 kişi gözaltına alındı; 9 milletvekili de yola oturarak 15 dakika boyunca trafiği kapattı.

Aralarında HEDEP Eşbaşkanı Tuncer Bakırhan ve milletvekillerinin de bulunduğu grup, İmralı’da cezaevinde bulunan terör örgütü PKK’nın hükümlü lideri Abdullah Öcalan için Bağlar ilçesi Koşuyolu Parkı’nda izinsiz basın açıklaması yapmak ve yürüyüş yapmak istedi. . İkazlara rağmen yürümekte ısrar eden gruba polis müdahale etti. Valilik yasak kararını sık sık duyurularla gruba hatırlatmasına rağmen uyarılar dikkate alınmadı; Çevik kuvvet polisi grupları tarafından kuşatıldılar. Bu sırada polis slogan atan bazı kişileri gözaltına aldı. Kavganın ardından 51 kişi gözaltına alındı.

‘SUSDUĞUNUZ KİŞİLER TERÖR ÖRGÜTÜYLE İLGİLİ KİŞİLERDİR’

Bunun üzerine Diyarbakır Milletvekili Ceylan Akça Cupolo emniyet müdürüyle görüştü. Milletvekili Cupolo, emniyet müdürüne “onlar gibi yargılanacaksınız” deyince, emniyet müdürü, “Sizin güvendiğiniz kişiler terör örgütünden cezaevinde bulunan kişilerdir. Beni de onlarla aynı çatı altına mı koyuyorsunuz?” Terör örgütü propagandası yapıyormuş gibi hapse atılan kolluk kuvvetleri mi? Bu konu sınırların dışındadır.” “Bana verilen talimatları size anlattım. Valiliğin yasak kararı olduğunu söyledim. Talimata uyun diyor. Ben burada müzakereyi uzattığım sürece siz zaten gereğini yerine getirmiş olursunuz” dedi.

9 BÖLÜM YOLU 15 DAKİKA TRAFİĞE KAPATTI,

Valinin yasağı hatırlatılarak milletvekilleri ve yaşlıların gruptan ayrılması istendi. Bazı milletvekilleri ayrılırken polis yaşlıları dışarı çıkarıp bir anons daha yaptı. Ancak gruptaki bazı kişilerin slogan atarak açıklama yapmaya devam etmesi üzerine müdahale edildi. Bu sırada milletvekilleri Ceylan Akça Kubolo, Nevruz Uysal Aslan, Hali de Türkoğlu, Celal Fırat, Beritan Güneş Altın, Mehmet Zeki İrmez, Zeynep Oduncu, George Aslan ve Adalet Kaya yola oturarak trafiğin akışını engelledi. Sokakta araç kuyruğu oluşurken milletvekillerinin oturduğu yere gelen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alpaslan Demiray, hastaneye gidenlerin olduğunu hatırlatarak, “Bunun olayla ne alakası var” dedi. Meclis’te yemin mi edildi? Yolun trafiğe kapatılması ne anlama geliyor?” Bunun üzerine 15 dakika süren oturma eylemi sonlandırıldı. Polis, gözaltına aldığı 51 kişiyi polise götürürken, bölgede önlemler sürüyor.

haberkumluca.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu