Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan Riyad’a gidiyor

İsrail’in yoğun bombardımanı altındaki Gazze Şeridi’nde insani kriz her geçen saat daha da derinleşiyor.

Binlerce insanın hayatını kaybettiği baskınlara dünya sessiz kalıyor.

DÜNYA SESSİZ DURUMDA, Türkiye AÇILIŞIN YANINDA

Türkiye, İsrail-Filistin çatışmasındaki silahların susturulmasına yönelik yoğun diplomatik çabalarını sürdürüyor. Ukrayna-Rusya krizindeki arabuluculuğu sayesinde tahıl koridoru açıldı ve esir değişimi gerçekleşti.

Rusya-Ukrayna savaşında üstlendiği misyonla dünyanın takdirini kazanan Erdoğan, İsrail ile Filistin arasındaki sorunun çözümü için yoğun çalışmalarını sürdürüyor.

RİYAD’A GİDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Gazze’de başlattığı saldırıların ele alınacağı 8. Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılmak üzere bugün Riyad’a hareket edecek.

TOPLANTI KONUSU: GAZZE

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in başta Gazze olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarına ve Filistin halkına yönelik saldırılarını görüşmek üzere düzenlenen 8. Muhteşem İslam Zirvesi’ne katılmak üzere 11 Kasım 2023 tarihinde Riyad’ı ziyaret edecektir.

Zirvede İslam dünyası temsilcilerinin gelişmelere karşı atılacak somut adımlara ilişkin fikir alışverişinde bulunması planlanıyor.

Zirve oturumunda konuşma yapacak olan Sayın Cumhurbaşkanımızın, toplantı marjında ​​katılımcı başkanlarla ikili görüşmelerde bulunması da öngörülüyor.

İSLAM DÜNYASINA DAVET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’da düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Müslüman dünyasının Gazze’deki olaylara karşı ses çıkarmamasını eleştirdi.

“Müslümanlar olarak sesimizi ne zaman yükselteceğiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Müslümanlar olarak bugün sesimizi yükseltmezsek ne zaman sesimizi yükselteceğiz?” İfadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu