Haber

Çanakkale’deki orman yangınlarında çiftliği yandı, 13 büyükbaş ve 10 küçükbaş hayvan telef oldu.

Çanakkale’deki orman yangınlarında çiftliği yandı, 13 büyükbaş ve 10 küçükbaş hayvan telef oldu.

Çanakkale’deki orman yangınlarında çiftliği yandı, yaklaşık 4 milyon TL zarara uğradı.

ÇANAKKALE – Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde iki ayrı noktada başlayan ve 8 köyü etkisi altına alan orman yangınında, Kaya Çiftliği’nin ortaklarından Lider Kaya’nın Kurşunlu köyünde 13 büyükbaş, 10 koyun ve keçi telef oldu. Yaklaşık 4 milyon TL zarar oluştu.

Çanakkale merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde geçtiğimiz pazar günü başlayan orman yangını, 52 saat sonra kontrol altına alındı. Havadan 9 uçak, 22 helikopter, 78 sprinkler, 9 ilk müdahale aracı, 25 su ikmal aracı ve karadan 900 personel.

Lider Kaya’nın ortak olduğu Kurşunlu Mahallesi’ndeki çiftlik dün rüzgarın etkisiyle alevler içinde kaldı. Alevler içinde kalan çiftlikte 13 büyükbaş ve 10 keçi telef oldu. Çiftlikte bulunan saman, arpa, yem ve yonca yanarak kül oldu. Kaya, yangında telef olan hayvanlarla birlikte toplam hasarın 4 milyon TL olduğunu söyledi.

2018 yılında Çanakkale’de çıkan orman yangınlarında yanan çiftliği kurduğunu belirten Kaya çiftliği ortaklarından Başkan Kaya, dün korkunç bir gün olduğunu söyledi. 4-5 kilometre mesafeden 5 dakikada çok hızlı geldi. Hayvanların bir ölçüsünü çözebildim. O orta ateşe tutuldum. Ben de çiftlikten asfalt yola indim. Bu sıradan bir yangın değil. Bunu kelimelerle anlatamam. 13 besi danası, 10 keçi yakıldı. Ördeklerim ve tavuklarım da yandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri geldi. Rapor aldılar. Yarın hayvanları gömeceğim. Yarın hayvanları gömeceğim. 5 bin balya samanım, 500 çuval arpa salçam, 300 çuval yemim, 600 yoncam yandı. Yaklaşık 4 milyon TL zarar ettim. Allah yardımcımız olsun. Büyüklerimizden gerekli desteği ve yardımları bekliyorum” dedi.

haber-bayrakli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu