Ekonomi

Borsa İstanbul güne yükselişle başladı

Investing.com – BIST 100 endeksi güne %0,41 artışla 7.982,71 puandan başladı.

Dünkü süreçlere olumlu bir görünümle başlayan BIST 100 endeksi gün içindeki hızlı satışlarla yükselişini sürdüremeyerek günü %0,75 kayıpla 7.950 puandan tamamladı. Bu çerçevede BIST’i aşağı çeken sektör yüzde 4,35’lik düşüşle bankacılık sektörü oldu.

BIST 100’de dün 69 hisse düşüş kaydederken, 40 hisse günü olumlu kapattı. Endeksin günlük işlem hacmi ise son günlerin ortalamasının üzerinde 91,2 milyar TL civarında gerçekleşti. BIST 100 işlem hacmi toplam hacmin %67,6’sını oluşturdu.

BIST 100, güne 8.000 puanın altında hafif olumlu başladıktan sonra ilk periyotlardaki açılış kazançlarını sürdürdü. Şube bazında bakıldığında teknoloji, sigortaVe yiyecekGüne olumlu başlayan segmentler arasında yer aldı. faktoring Güne ekside başlayan tek sektör oldu. Dünkü sert düşüşün ardından bankalargüne yarım puanlık yükselişle başladı.

BIST 100’de güne hızlı başlayan hisseler

BIST 100 endeksinde yer alan hisse senetleri arasında SDTTR, ASELLER, KLSER, KAYSEVe QUAGRAçılışta en çok yükselen hisseleri oldu. KMPUR, BİMAŞ, OTKAR, TCELLVe KRDMDgüne kısmi düşüşle başlayan hisse senetleri arasında yer aldı.

Borsa İstanbulkarşısında BAYRAK, METUR, SELGDHisseleri güne tavan fiyattan başladı. SANEL, ERSÜVe NESLİ TÜKENMEİlk dönemlerde en çok azalan pay %5 oranında azalışla oldu.

InvestingPro: Finansal Araştırmalarınızda Yanınızda

Yatırımlarınızı alışılmışın dışına çıkarın ve başarıya adım atın! InvestingPro, borsa verilerinden gerçeğe uygun değerlere, sağlık analizlerinden profesyonel grafiklere kadar her şeyi bir araya getiriyor. Özel planlarımızla %60’a varan indirimlerle başarılı bir finansal geleceğin kapılarını açın. Yıllık abonelik için INVTROZEL1A , iki yıllık abonelik için INVTROZEL2 Kodlarla avantajlardan hızlıca yararlanın. 31 Ocak’ta sona erecek bu fırsatı kaçırmayın.

milas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu