Ekonomi

BoE/Bailey: İngiltere’de enflasyonun düşmesi iki yılı bulacak

Merkezi Newcastle’da olan The Journal gazetesine değerlendirmede bulunan İngiltere Merkez Bankası (BoE) Lideri Andrew Bailey, İngiltere’de enflasyonun kendisinin istek ettiği düzeyin çok üzerinde olduğunu söyledi.

Bailey, ülkede enflasyonun yine azaltılması istikametindeki adımların tesirinin ise lakin gelecek 18 ile 24 ay ortasındaki bir müddette görülebileceği tarafındaki beklentileri hatırlattı.

“Enflasyon genel olarak en fakirler için berbat. Bilhassa bu enflasyon kötü” diyen Bailey, gelecek periyotta İngiltere Merkez Bankası’nın muhtemel siyaset faiz artırım adımları atmasının ihtimal dahilinde olduğunu belirterek, ülkede enflasyonun bu kış aylarında tepe düzeyini görmesini beklendiğine vurgu yaptı.

33 yılın en sert artışına gidilmişti

Bailey, daha evvel çalışanların patronlarından maaşlarına artırım talep etmesinin ülkede enflasyonu daha da artıracağını ileri sürerek, emekçi sendikalarından maaş artışı talebinde bulunmamaları davetini yapmış ve bu tabirleri kamuoyunda reaksiyonla karşılanmıştı.

İngiltere Merkez Bankası, geçen hafta 33 yılın en sert faiz artışına giderek, siyaset faizini 75 baz puan artırarak yüzde 3’e yükseltmişti.

Ülkede enflasyon bu yılın haziran ayında yüzde 10,1 artış kaydederek, son 40 yılın en yılın en yüksek düzeyine ulaşmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu