Haber

Azerbaycanlı öğrenciler: Türkiye’ye yardım etmek istedik

Manisa’da eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler de deprem bölgesi ile ilgili çalışmalara destek veriyor.

Ara tatilde Azerbaycan’a dönen öğrenciler, deprem haberinin ardından hızla Türkiye’ye döndü.

Azerbaycanlı öğrenciler yardıma koştu

Celal Bayar Üniversitesi’nde öğrenci olan 20 yaşındaki Kamila Javadova, Bir an önce Türkiye’ye gelip bana yardım etmesini istedim.”söz konusu:

Deprem haberini duyunca çok etkilendim ve üzüldüm. Orada öylece oturmak benim için zordu. İnsanların yaşadıklarını düşündükçe depremin içinden çıkamadım. Bu çok üzücü bir durum. Boşuna ‘Bir millet iki devlet’ demiyoruz. Sizin acınız bizim acımızdır.

Afet bölgesine gönderilmek üzere hazırlanan yardım kolilerinin paketlenmesi ve taşınmasından sorumlu olan öğrenciler, Kızılay Manisa Şubesi’ndeki yardım faaliyetlerine katıldı.

Gözyaşlarına hakim olamadı

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Azerin Ahmedova, depremin olduğu ilk günden itibaren deprem bölgesi için büyük bir istekle çalıştığını belirterek, duygularını gözyaşları içinde şöyle anlattı:

“Onları mutlu etmeye çalışıyorum”

Depremi ilk öğrendiğimde aklıma deprem bölgesinde yaşayan arkadaşlarım geldi. Ne yapabilirim diye düşündüm. Buraya gelip yardım etmeye karar verdim. Giyim, yemek ve hijyen malzemeleri hazırlıyorum. Sarsıntı alanından gelen ailelerin çocuklarını güldürmeye ve onları memnun etmeye çalışıyorum.

“İnsanlar etkileniyor”

Gelemeyen çocuklar için kıyafetlerinin arasına notlar bırakıyorum ki hoş olsunlar. Binlerce insan hayatını kaybetti, buraya kendimi kötü hissettiğim için geldim. İnsanlar etkilenir. Elimden gelen bu. Elimden geldiğince yardım etmek istedim.

“Depremin ilk gününden beri buradayım”

17 yaşındaki Hemşirelik 1. Sınıf öğrencisi Elimr Sadiqov da çalışmalara katılım sürecinden bahsetti:

Depremin olduğu gün Kızılay gönüllü kümesinde gönüllü ihtiyacı olduğunu gördüm. Görür görmez buraya geldim. Elimden geldiğince yardım etmeye başladım. Daha fazlasını istiyordum ama elimden gelenin en iyisi buydu. Çok talihsiz bir durum ama herkesin el ele verip oradaki insanlar için bir şeyler yapması çok güzel. Beyin sarsıntısının ilk gününden beri buradayım. Elimden geldiğince çalışmaya devam edeceğim.

Gözden kaçırma Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’dan deprem bölgesine konteyner sevkiyatları devam ediyor Haberin Detayları

habersivrice.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu