Haber

Apple’ın gözü kapalı: Hedef Premier lig!

2019 yılında yayın hayatına başlayan Apple TV+, o günden bu yana büyük ilerleme kaydetti. İçerik çeşitliliğini artırmak isteyen Apple, son dönemde Spor maçlarına yöneliyor. Şirket bu kez amacını büyük tuttu.

Apple TV+, İngiltere Premier Ligi yayın hakları için teklif verecek

Apple, geçen yıl haziran ayında dijital akış platformu için Major League Soccer’ın (MLS) yayın haklarını alarak futbol dünyasına giriş yaptı. Yatırımlarının karşılığını kısa sürede amorti eden şirket, bu kez hedefini dünyanın en iyi ligi olarak gösterilen İngiltere Premier Ligi olarak belirledi.

The Daily Mail’in haberine göre Apple TV+, İngiltere Premier Ligi yayın hakları için bir teklif vermeyi planlıyor. Öte yandan teklifin ilk olarak İngiltere’deki yayın hakları konusunda yapılacağı belirtiliyor. Sky Sports, BT Sport gibi yayıncı kuruluşlarla yapılan görüşmeye göre yayın alanı artabilir.

Apple CEO’sunun dudak uçuklatan maaşı belli oldu!

Apple TV+’ın İngiltere Premier Ligi girişimi, Avrupa’daki ilk girişimi değil. Geçtiğimiz aylarda ortaya çıkan bilgilere göre Apple, Hollanda futbol ligi Eredivisie’yi Apple TV+’ta yayınlamayı düşünüyor. Yılda 150 ila 200 milyon avroya mal olması bekleniyor. Ayrıca yayın hakları için Amazon ve Netflix’in de devrede olduğu belirtiliyor.

Apple, Kanada ve Amerikan futbol ligleri olan Major League Soccer’ı (MLS) yayınlamaya hazırlanıyor. Maçlar, 1 Şubat 2023’ten itibaren, aylık 15 ABD doları ve dönem başına 99 ABD doları abonelik seçenekleriyle yayınlanacak. Buna ek olarak, şu anda Apple TV+ üyeleri için aylık 13 ABD Doları ve dönem başına 79 ABD Doları olarak fiyatlandırılacak. Apple’a yılda 250 milyon dolara mal olan sözleşme 10 yıl süreyle geçerli olacak.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu