Haber

Antalya’da Eyyam-ı Bahur Etkisi: Yüksek Nem ve Sıcaklık

Antalya’yı etkisi altına alan Eyyam-ı Bahur nemi artıracak

Mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde olması beklenen sıcaklar nedeniyle nemin yüzde 85-90’a kadar çıkması bekleniyor.

Meteoroloji 4. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Acar:

“Yüksek nemde, ölçülen sıcaklık ile hissedilen sıcaklık arasında fark olacaktır”

ANTALYA – Türkiye yeni sıcak dalgası Eyyamı Bahur’un etkisi altına girerken, Antalya da bu sıcaklıklardan nem olarak nasibini alacak. Kentte hava sıcaklığı mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyrederken, nem yüzde 90’a kadar çıkacak. Meteoroloji 4. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Acar, bu sıcak hava dalgasının Pazartesi gününe kadar süreceğini belirterek, “Yüksek nem ile ölçülen sıcaklık ile hissedilen sıcaklık arasında fark oluşacaktır. Özellikle saat 11:00 ile 16:00 arasında hava sıcaklığımız artıyor. kronik hastalığı olan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.” uyardı.

Türkiye yeni bir sıcak hava dalgası olan Eyyamı bahurun ​​etkisi altına girdi. Birden fazla şehirde mevsim normallerini aşan sıcaklıklar turizm kenti Antalya’da 2 ila 4 derece artacak, bu rakam iç kesimlerde 4 ila 8 derece arasında olacak. Kentte sıcaklık artışı çok yüksek olmasa da nem oranı zaman zaman yüzde 90’lara kadar çıkarak nefes almayı neredeyse zorlaştıracak. Pazartesi gününe kadar sürecek yeni sıcak hava dalgasında yağış beklenmezken, orta şiddette rüzgarın bir bedeli var.

“Nem yüzde 85-90’a ulaşacak”

Antalya bölgesinde öne sürülen iddialara göre yüksek nemin yüksek sıcaklıktan daha etkili olacağını vurgulayan Meteoroloji 4. Bölge Müdür Yardımcısı Hasan Acar, “Sıcaklıklar mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde olsa da nem yüzde 85’i bulacak. Zaman zaman yüzde -90. Hava geneli açık, yağış beklemiyoruz. İç kesimlerde nem oranlarının yüzde 40-45’e kadar çıkacağı iddia ediliyor. Rüzgarın genel olarak esmesi bekleniyor. kuzeyden öğlene kadar, öğle saatlerinde güneyden sonra güneyden gelecek hafta başına kadar devam edecek.31-32 dereceye ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

“Kronik hastalığı olan yaşlı ve engelli vatandaşlar dikkatli olsun”

Ölçülen sıcaklık ile yüksek nem ile hissedilen sıcaklık arasında fark olacağına dikkati çeken Acar, “Özellikle 11.00-16.00 saatleri arasında kronik hastalığı olan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu