Ekonomi

ABD, Rus petrolünün tavan fiyatını ihlal eden 4 şirkete yaptırım uyguladı

ABD, Rus petrolünde tavan fiyatını ihlal eden 4 şirkete yaptırım uyguladı.

ABD Hazine Bakanlığı’ndan dün yapılan açıklamaya göre karar, Rusya’ya ait olduğu belirtilen Liberyalı bir şirket ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli 3 şirketi kapsıyor.

ABD Hazine Müsteşarı Terörizm ve Mali İstihbarattan Sorumlu Müsteşarı Brian Nelson, yaptığı açıklamada, “Rusya’nın üst düzey yetkilisi, koalisyonun fiyat tavanının ve yaptırımlarımızın Rus petrolünde indirimlerin artmasına ve Kremlin’in yasadışı savaş yürütmek için kullandığı gelirin azalmasına yol açtığını itiraf etti” dedi. . ” dedi.

Nelson, Rus petrolünün tavan fiyatını ihlal eden gemilere yönelik alınan yaptırım kararının, tavan fiyat ihlallerine karşı tedbirlerin devam edeceğine dair bir uyarı olduğunu söyledi.

Bakanlık açıklamasında, ABD’nin, ham petrol ve petrol ürünleri ithalatını yasaklama kararı alan G7 ülkeleri, Avrupa Birliği ve Avustralya’nın da yer aldığı “tavan fiyat koalisyonu” adı verilen uluslararası koalisyonun üyesi olduğu vurgulandı. Rusya kökenli.

Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı Dış Varlıklar Kontrol Ofisi, G7 ülkelerinin Rusya’da çıkarılan elmasların ithalatını yasaklama yönündeki taahhütlerini uygulamaya yönelik iki yeni karar yayınladı.

RUS PETROLÜNDE FİYAT TAVAN UYGULAMASI

ABD Hazine Bakanlığı, 10 Eylül 2022’de Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulama planına ilişkin kılavuz yayınladı.

Tavan fiyatın uygulanması ve kaçakçılığın tespitine yönelik özel sektörün atması gereken adımlara rehberlik eden kılavuzda, Rusya ham petrolünü tavan fiyatının üzerinde bir fiyattan satın alanlar ile kaçakçılığın tespitine yönelik olarak Kasıtlı olarak sahte belge sağlayanlar yaptırım ihlalleri nedeniyle soruşturmaya tabi tutulabilir.

Kılavuzda tavan fiyat uygulamasının Rusya ham petrolü için 5 Aralık 2022, rafine ürünler için ise 5 Şubat 2023 tarihinde yürürlüğe gireceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu